fbpx
NaslovnicaCrna GoraSimović: NKT se rukovodilo preporukama struke

Simović: NKT se rukovodilo preporukama struke

Podgorica, (MINA) – Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) je u donošenju svih odluka primarno i ključno bilo vođeno preporukama epidemiološke struke, kazao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović, navodeći da vjeruje da će struka i dalje imati ključni značaj.

On je, povodom ostavke na mjesto predsjednika NKT-a, kojim je rukovodio prethodnih osam mjeseci, zahvalio svim članovima tog tijela, operativnih štabova i Kriznog medicinskog štaba, koji su dio ukupnog sistema koji je Vlada izgradila za borbu sa pandemijom kovid-a 19.

Simović je rekao da je uvjeren da će svi oni i u narednom periodu pokazati punu posvećenost u radu.

“U radu NKT-a nijesu nas pokolebale ni brojne opstrukcije, koje su nažalost dolazile čak i u ovakvim situacijama. Od pokušaja politizacije, javnih poziva na nepoštovanje mjera i pokušaja lične diskreditacije članova NKT-a“, naveo je Simović.

Kako je kazao, o takvim pojavama najbolji sud će donijeti javnost i vrijeme “u kojem će se objektivno i nepristrasno sagledati svi izazovi sa kojima smo se suočavali i danas suočavamo“.

„Kao što je javnosti poznato, u donošenju svih odluka primarno i ključno bili smo vođeni preporukama epidemiološke struke. Vjerujem da će i u narednom periodu epidemiološka struka imati ključni značaj“, rekao je Simović.

On je apelovao na sve građane da zajedno pronađu snagu „da nastavimo da istrajavamo u ovoj zajedničkoj borbi“.

„Jedini put za prevazilaženje ove krize uz solidarnost, razumijevanje i zajedništvo je da uložimo dodatne napore u poštovanju mjera koje propisuje medicinska struka i da sačuvamo našu ekonomiju u najvećoj mogućoj mjeri“, poručio je Simović.

On je zahvalio hiljadama odgovornih i vrijednih zaposlenih u brojnim nadležnim institucijama i na državnom i na lokalnom nivou, posebno zdravstvenim radnicima koji su znanjem, požrtvovanošću i savješću pokazali da su dorasli i najvećim izazovima.

„Zahvaljujem za iskazanu solidarnost koju su pokazali naši građani, privrednici, dijaspora i brojni prijatelji Crne Gore iz svijeta biznisa. Zahvaljujem na podršci koju smo dobili od naših međunarodnih partnera – evropskih i evroatlantskih, organizacija iz sistema Ujedinjenih nacija, kao i brojnih zemalja koje su i same teško pogođene ovom krizom“, naveo je Simović.

On je posebno zahvalio i iskazao poštovanje prema građanima koji su se suočavali sa brojnim teškim izazovima i istrajavali u ovoj iscrpljujućoj borbi.

Najčitanije

Indeksi porasli treći dan zaredom

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica porasle treći dan...
amscg 1

Putevi suvi