fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠaranović: Divljanje DPS-a zaustaviti izmjenama Zakona o registrima prebivališta i boravišta

Šaranović: Divljanje DPS-a zaustaviti izmjenama Zakona o registrima prebivališta i boravišta

Podgorica, (MINA) – Dešavanja koja prate izborni proces u Šavniku su sramota onih koji žele da prekroje izbornu volju građana, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore.

Kako je saopštio poslanik te stranke, Danilo Šaranović, divljanje Demokratske partije socijalista (DPS) u Šavniku koje traje iz nedjelje u nedjelju, hitno je potrebno zaustaviti usvajanjem Predloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.

On je rekao da su te izmjene u skupštinsku proceduru predali poslanici Demokrata i Demosa.

Time će se, kako je rekao Šaranović, jednom za svagda blokirati izborne manipulatore da opstrukcijama unose nemir među građanima i biračima.

“Dešavanja koja prate izborni proces u Opštini Šavnik su sramota onih koji žele da prekroje izbornu volju građana i da silom dobiju koji mandat više, ne prezajući da učine i krivično djelo”, ocijenio je on.

Šaranović je kazao da država više sebi ne smije dozvoliti da uzurpatori budu jači od nje.

On je dodao da država mora pokazati odlučnost da se sa tim i sličnim pojavama u toku izbornog procesa pozabavi na adekvatan način, da akteri budu procesuirani i da odgovaraju u skladu sa zakonom.

Šaranović je poručio da blokada izbornih procesa, rentiranje birača, seljenje birača, sprečavanje preuzimanja vlasti u opštinama u kojima je DPS izgubio na izborima, moraju otići u prošlost.

“Politika prošlosti pokazuje svoje posljednje trzaje, pred sami čin definitivnog suočavanja sa stvarnošću a ona je vjerujemo bolna za one kojima je pravda bila misaona imenica”, kazao je on.

Prema riječima Šaranovića, DPS i “njihovi pomagači iz kriminalnog miljea” ne smiju više silovati Ustav i demokratiju u zemlji, jer, kako je naveo, građani zaslužuju da se pitaju na način koji im to Ustav garantuje.

“Poštovanje slobodno izražene volje građana je osnovi princip na kojem se temelji svako savremeno društvo i to je minimum koji se mora obezbijediti”, zaključio je on.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...