fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠaranović: Brđanin je direktor policije

Šaranović: Brđanin je direktor policije

Podgorica, (MINA) – Zoran Brađanin je, shodno presudi Upravnog suda, direktor Uprave policije, a kako i na koji način će se izvršiti primopredaja dužnosti između njega i dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Nikole Terzića, odlučiće Vlada, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

On je, u Dnevniku Televizije Crne Gore, kazao da je presuda kojom je Upravni sud poništio rješenje o razrješenju Brđanina drugačija od prvobitno donesene, kada je taj sud vratio postupak Vladi na ponovno odlučivanje.

“Kroz komunikaciju sa najeminentnijim stručnjacima u Crnoj Gori došlo se do tumačenja da je, saglasno novoj presudi Upravnog suda, direktor policije Brđanin. Kako i na koji način će se izvršiti primopredaja dužnosti između njega i Terzića, odlučiće Vlada kao stranka u postupku, jer je presuda Upravnog suda dostavljena Vladi, a ne Ministrastvu unutrašnjih poslova”, rekao je Šaranović.

On je kazao da niko nema pravo da dovodi u pitanje poštovanje pravosnažnih sudskih presuda.

Šaranović je demantovao medijske navode da je Pokret Evropa sad planirao da predloži Vojislava Dragovića za direktora Uprave policije i da su Demokrate imale svoje kandidate.

On je rekao da će prilikom svakog imenovanja, a naročito direktora policije, imati maksimalnu pozornost u selekciji kandidata.

“Budući direktor Uprave policije sigurno neće biti proizvod bilo kakvih rodbinskih, prijateljskih, partijskih veza, a naročito ne veza sa inkriminisanim bivšim policijskim službenicima”, poručio je Šaranović.

On je rekao da na sjednici Vlade nije bilo nesuglasnica, te da se radi o konstruktivnim razmjenama mišljenja.

“Nema razloga za bilo kakvim izvlačenjem poruka da postoji negativna energija, uimajući u vidu u Vladi postoji konsenzus o reformama u bezbjednosnom sektoru”, dodao je Šaranović.

On je istakao da je prioritet odlučna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i poručio da će biti visoko posvećen kadrovskim reformama.

“Ni do jedne kadrovske promjene neće doći ukoliko svako imenovanje ne bude sinonim za integritet i profesionalnu hrabrost. Vidjeli smo šta je donio drugačiji pristup, pa danas u pritvoru imamo dva bivša direktora Uprave policije i bivšeg pomoćnika direktora za sektor borbe protiv kriminala”, naveo je Šaranović.

On je rekao da se snažno zalaže za depolitizaciju u bezbjednosnom sektoru.

“Poručujem svim političkim subjektima, počev od Demokrata pa nadalje, da neće moći politički da utiču i da vrše bilo kakav vid pritiska na budućeg direktora Uprave policije”, zaključio je Šaranović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...