fbpx
NaslovnicaCrna GoraRješenje političke krize tražiti u institucijama sistema

Rješenje političke krize tražiti u institucijama sistema

Podgorica, (MINA) – Aktuelna Vlada završila je mandat i najprije treba pokušati naći rješenje unutar postojeće parlamentarne većine, ocijenili su lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

Kako je saopšteno iz URA-e, Abazović i Lekić su u ponedjeljak razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji i modalitetima prevazlaženja postojeće političke krize u državi.

“Oni su se na sastanku saglasili da je postojeća, 42. Vlada završila svoj mandat i da najprije treba pokušati naći rješenje unutar postojeće parlamentarne većine”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Abazović upoznao Lekića sa mogućim modalitetima izlaska iz postojećeg stanja, a prije svega sa konceptom buduće evropske Vlade.

“Konstatovali su da se rješenje mora tražiti unutar institucija sistema i da će se o budućnosti naše države odlučivati u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Lekić je, kako je saopšteno, kazao da je spreman da njegova partija kao i da sada, vodeći primarno računa o interesima zemlje i volji građana, bude dio rješenja prevazilaženja postojeće političke krize i u tom procesu konstruktivan partner.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije