fbpx
NaslovnicaCrna GoraRazgovarati o vanrednim izborima i deklaraciji o očuvanju građanske Crne Gore

Razgovarati o vanrednim izborima i deklaraciji o očuvanju građanske Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović predložiće da učesnici parlamentarnog dijaloga vlasti i opozicije razgovaraju o konceptu Vlade koja bi pripremala vanredne izbore i donošenju skupštinske deklaracije o očuvanju građanske Crne Gore i afirmaciji evropskog sistema vrijednosti.

Iz SD-a su saopštili da je Brajović obavijestio predsjednika parlamenta Aleksu Bečića da prihvata poziv za otpočinjanjem dijaloga predstavnika parlamentarnih partija vlasti i opozicije, koji je zakazan za sjutra.

U pismu koje je uputio Bečiću, on je istakao da je poziv na dijalog odgovoran čin u situaciji veoma kompleksnog društveno-političkog ambijenta u Crnoj Gori.

Brajović je obavijestio Bečića da će u ime SD-a kandidovati dvije suštinski značajne teme.

Iz SD-a su kazali da se prva tiče razgovora i dogovora oko koncepta Vlade koja bi pripremala vanredne parlamentarne izbore, jer u toj partiji vjeruju da je to adekvatan način rješavanja akutnog problema političke nestabilnosti i izrazite podijeljenosti društva.

Kako su naveli, druga tema podrazumijeva da Skupština donese deklaraciju o očuvanju građanske Crne Gore i afirmaciji evropskog sistema vrijednosti, koja bi bila usvojena sa poželjnom podrškom od najmanje dvije trećine poslanika i na taj način potvrdila neupitnu privrženost većine temeljnim vrijednostima evropske Crne Gore.

Brajović je naveo da se nada da će odgovorni činioci na političkoj sceni uspjeti da kroz dijalog i neophodne kompromise potvrde ozbiljnost i odgovornost koja se duguje svim građanima, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko, političko i svako drugo opredjeljenje.

“Naglasio je da je SD partija koja u kontinuitetu poziva na potrebu otpočinjanja dijaloga u Skupštini i da su dijalog i traganje za zrelim i odgovornim kompromisima nužna pretpostavka za rješavanje brojnih otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsko društvo”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...