fbpx
NaslovnicaCrna GoraRaonić: Pokret Odupri se nema više raniju snagu

Raonić: Pokret Odupri se nema više raniju snagu

Podgorica, (MINA) – Pokret Odupri se postoji, ali je teško očekivati da će dobiti snagu koju je imao nakon afere Koverta, ocijenio je izvršni direktor Građanske alijanse, Boris Raonić, navodeći da se opoziciona scena polako formira u četiri bloka.

Raonić je rekao Pobjedi da je poslednji sastanak „morao biti bolje pripremeljen, sa prethodnim lobiranjem kod pojedinačnih subjekata“.

Određeni lideri, smatra on, morali su se uzdržati od grubih riječi.

“Najave nijesu trebale biti javne, no, sada su sve to naknadne pameti. Na Pokretu je sada da osmisli dobar strateški plan djelovanja, ukoliko želi da zauzme poziciju objedinitelja, katalizatora i medijatora opozicione političke scene”, kazao je Raonić.

Prema njegovim riječima, opoziciona scena polako se formira u četiri bloka.

“Jedino je nedomica kako će se strateški postaviti Građanski pokret URA, pa će u takvom rasporedu snaga, uz retoriku međusobnog optuživanja, prostor za Odupri se, biti znatno sužen”, ocijenio je Raonić.

Na pitanje očekuje li da će se sve opozicione partije vratiti u Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Raonić je kazao da očekuje „da svi shvate da imaju višestruki interes za rad Odbora“.

“To podrazumijeva i dobro poznavanje materije, jasan plan šta se želi postići, kao i dobru međusobnu koordiniranost”, dodao je Raonić.

Najčitanije