fbpx
NaslovnicaCrna GoraPunopravno članstvo Crne Gore u EMCDDA zajednički cilj

Punopravno članstvo Crne Gore u EMCDDA zajednički cilj

odgorica, (MINA) – Zajednički cilj Uprave policije i Evropskog centra za praćenje droga i zavisnosti od droga (EMCDDA) je punopravno članstvo Crne Gore u toj organizaciji.

To je poručeno na sastanku direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa analitičarom EMCDDA za oblast bezbjednosti, Robertom Patrancusom.

“Fokus sastanka bio je na trenutnom stanju u oblasti monitoringa droga u našoj državi, sa kojim ciljem predstavnici EMCDDA-e i borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori”, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su sagovornici iskazali želju za unapređenjem sistema za informacije i podatke o drogama i ranog upozorenja na nove psihoaktivne supstance koji se tiču Uprave policije.

„Cilj je da Uprava policije kao jedan od važnih oslonaca razvije pouzdan i održiv sistem, a Crna Gora nacionalnu mrežu koju čine institucije i organizacije koje se usko bave ovom oblašću“, kaže se u saopštenju.

Brđanin je, kako se navodi, dao podršku ekspertima EMCDDA kako bi došli do zajedničkog cilja, a to je punopravno članstvo Crne Gore u EMCDDA-i, koji od ove godine ima naziv Evropska agencija za droge.

U saopštenju se navodi da će se predstavnici EMCDDA tokom posjete Crnoj Gori sastati i sa predstavnicima drugih značajnih institucija i organizacija u oblasti droga u državi.

„Ostvarivanje punopravnog članstva u ovoj renomiranoj evropskoj instituciji je jedno od završnih mjerila kada je riječ o pregovaračkom poglavlju 24 – pravda, sloboda i bezbjednost“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Putevi

Putevi suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, kazali su...