fbpx
NaslovnicaCrna GoraPromocija vrijednosti i principa na kojima se razvija Crna Gora

Promocija vrijednosti i principa na kojima se razvija Crna Gora

Podgorica, (MINA) – Regionalni kamp React, u organizaciji ALFA Centra počeo je danas i okupio 70 polaznika iz 14 država regiona i Evrope, kao i 27 predavača, koji će diskutovati i slušati predavanja na temu evroatlantskih i evropskih integracija.

Kako je najavljeno, ovogodišnji kamp biće obogaćen temama vladavine prava i jačanja demokratije u državama regiona, kao i aktivizmom mladih.

“Biće obogaćen njihovim učešćem u nacionalnim politikama i prihvatanjem pomirenja kao osnovnog preduslova za jačanje stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju.

Uvodnu riječ na otvaranju imao je izvršni direktor ALFA Centra, Miloš Perović, konstatovao je da su na pravom putu, i da je taj projekat u potpunosti potvrdio potrebu i razloge zbog kojih je nastao i traje više od deceniju.

»REACT na najbolji način reflektuje i promoviše vrijednosti i prinicipe, na kojima razvijamo modernu Crnu Goru. A kada to kažem mislim na napore usmjerene ka modernizaciji crnogorskog društva kroz usvajanje evropskih standarda, sa ambicijom da Crnu Goru u bliskoj budućnosti nakon ulaska u NATO uvedemo i u EU«, kazao je Perović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije