fbpx
NaslovnicaCrna GoraProcesuirati odgovorne za devastaciju

Procesuirati odgovorne za devastaciju

Podgorica, (MINA) – Predstavnici Koalicije za održivi razvoj (KOR) obići će rijeke na kojima su izgrađene male hidroelektrane (mHE) i procijeniti ekološku štetu, nakon čega će, kako su kazali, vidjeti na koji način da procesuiraju odgovorne za devastaciju.

Predstavnik KOR-a Aleksandar Perović je agenciji MINA kazao da će Koalicija, kada su društveno štetni projekti mHE u pitanju, djelovati onako kako prepoznaju da je javni interes, bez obzira na dinamiku i ishod analize koju radi Vlada, odnosno Ministarsvo ekonomije.

„Konkretno, sljedeći korak je terenski obilazak i procjena učinjene ekološke štete na rijekama na kojima su izgrađene mHE, nakon čega ćemo vidjeti koji su nam pravni mehanizmi dostupni da procesuiramo odgovorne za devastaciju“, precizirao je Perović.

On je kazao da će KOR, tokom izrade novog zakona o energetici, trażiti ukidanje podsticaja za mHE.

Nastaviće, kako je naveo, da insistiraju da se javnosti pruže dokazi o porijeklu imovine investitora i prethodnog iskustva u realizaciji energetskih projekata, što je, smatraju u KOR-u, veoma bitno kako bi se sagledala cjelokupna situacija.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije