fbpx
NaslovnicaCrna GoraProblem prebukiranosti škola decenijske prirode

Problem prebukiranosti škola decenijske prirode

Podgorica, (MINA) – Škola u Tološima, koja će sjutra biti otvorena, riješiće dio problema koji se odnose na prostorne kapacitete, kazao je ministar prosvjete Miomir Vojinović.

On je u Dnevniku Televizije Crne Gore rekao da problem prebukiranosti škola nije od juče, već je decenijske prirode.

Vojinović je naveo da je najbitnije da se nastava vraća u normalu sa trajanjem časa od 45 minuta.

On je poručio da će se nastaviti sa izgradnjom novih školskih objekata.

Vojinović je naveo da je u planu gradnja tri nove osnovne škole i gimnazije u Podgorici, prenosi portal RTCG.

On je, govoreći o gradnji škole “Vladimir Nazor”, kazao da su zatekli stanje koje je zahtijevalo ispunjavanje određenih propisa i tehničkih uslova za početak radova, a to je tražilo i vrijeme, ali da vjeruje da je Ministarstvo na putu da riješi i taj problem.

Vojinović je rekao da će analiza stanja u obrazovanju, koja se radi u saradnji sa UNICEF-om, pokazati šta su slabosti i dati smjernice šta dalje da se radi u crnogorskom obrazovnom sistemu.

“To je najbolji dokument koji je urađen u posljednje vrijeme. Rađen je sa UNICEF-om, svjetskim organizacijama, Vladom i ministarstvima i biće poznat u oktobru i tada ćemo znati kuda ide crnogorska prosvjeta”, naveo je Vojinović.

On je, govoreći o bjelopoljskoj školi “Dušan Korać”, gdje se kasni sa radovima i prolongiraju rokovi za završetak, kazao da krivice Ministarstva u tome nema.

“Mi smo obezbijedili za učenike te škole da počnu nastavu u drugim školama i objektima Ekonomskog fakulteta, a očekujemo da će investitor uskoro završiti započeto”, naveo je Vojinović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije