fbpx
NaslovnicaCrna GoraPripadnici Protivterorističke jedinice napadnuti na Žabljaku

Pripadnici Protivterorističke jedinice napadnuti na Žabljaku

Podgorica, (MINA) – Pripadnici Protivterorističke jedinice sinoć su fizički napadnuti u ugostiteljskom objektu na Žabljaku, dok nijesu bili na dužnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, manji broj pripadnika Protivterorističke jedinice trenutno na Žabljaku izvodi obuku u zimskim uslovima.

„Sinoć su, dok nijesu bili na dužnosti, boravili u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu i tom prilikom su fizički napadnuti“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je, prema do sada uzetim izjavama od policijskih službenika, incident započeo provokacijom i napadom na policijskog službenika od grupe osoba koje su bile u vidno alkoholisanom stanju.

„Tokom incidenta pet osoba iz te grupe je zadobilo lakše povrede“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se su na lice mjesta izašli pripadnici Stanice policije Žabljak koji su postupili u okviru svojih ovlašćenja, prikupili obavještenja od više osoba.

„Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, po čijem nalogu se preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da se radi o izolovanom incidentu budući da Protivteroristička jedinica dugi niz godina u ovom periodu na Žabljaku izvodi obuku u zimskim uslovima, te da imaju dobre odnose sa lokalnom zajednicom i stanovništvom.

„U daljem postupku koji će nepristrasno sprovesti Uprava policije utvrdiće se eventualna odgovornost policijskih službenika u odnosu na ovaj događaj o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena“, navodi se u saopštenju.

Sa događajem je, dodaje se, upoznata i Unutrašnja kontrola policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije