NaslovnicaCovid19Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, registrovano 65 novih slučajeva

Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, registrovano 65 novih slučajeva

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 65 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom subote završile analizu i dostavile rezultate za 936 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 20, Herceg Novog 13, Tivta osam, Nikšića sedam, Kotora pet, Bara i Budve po tri i iz Berana, Rožaja i Ulcinja po dva.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za subotu je iznosio 6,94 odsto.

“Tokom subote IJZ-u prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koronavirusom, preminuli je imao 78 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.719.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 70 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 548.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 236.277.

U Podgorici je aktivan 221 slučaj koronavirusa, Nikšiću 55, Baru 47, Herceg Novom 42, Kotoru 28, Budvi i Tivtu po 23, Ulcinju i Mojkovcu po 17, na Cetinju 16, u Pljevljima 15, Beranama 11, Danilovgradu sedam, Bijelom Polju šest, na Žabljaku pet.

U Rožajama i Šavniku aktivna su po četiri slučaja koronavirusa, Tuzima tri, Kolašinu dva i u Andrijevici i Petnjici po jedan.

U Gusinju, Plavu i Plužinama nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mijat Mirković

Mijat Mirković predsjednik Odbora direktora CGES-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Diplomirani inženjer elektrotehnike, Mijat Mirković, izabran je danas na funkciju predsjednika...