fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredsjednici vijeća manje brojnih naroda potpisali Sporazum

Predsjednici vijeća manje brojnih naroda potpisali Sporazum

Podgorica, (MINA) – Predsjednici vijeća i savjeta manjebrojnih naroda u Crnoj Gori potpisali su jutros u Vladi Sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva.

Sporazume su potpisali predsjednici Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić, Nacionalnog savjeta Albanaca Faik Nika, Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković, Savjeta Muslimana Sabrija Vulić i Romskog savjeta Mensur Šaljaj.

Iz Bošnjačkog vijeća su kazali da očekuju da će se tim Sporazumom, koji sadrži sve bitne elemente njihovih zahtjeva u vezi sa kontrolom i transparentnošću procesa, stvoriti uslovi za održavanje legitimnog, kontrolisanog i vjerodostojnog popisa, čije će rezultate svi uvažiti.

Oni su podsjetili da su manjinska vijeća prva izašla sa zahtjevima za ispunjavanje određenih uslova.

“Dobro je da je nova Vlada, za razliku od prethodne, imala razumijevanja i pokrenula društveno dijallog i sa nama i sa političkim subjektima o o svim spornim pitanjima”, navodi se u saopštenju.

U Bošnjačkom vijeću se nadaju da će Sporazum biti implementiran i zajednički stvoreni uslovi za validan, legitiman i kredibilan popis.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije