fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotvrđena nezavisnost i demokratski potencijal Crne Gore

Potvrđena nezavisnost i demokratski potencijal Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je od Venecijanske komisije, kroz mišljenje na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, dobila potvrdu slobode, nezvisnosti i demokratskog potencijala, saopštio je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković.

On je rekao da je državi Ustavom dato pravo da uređuje sva društvena pitanja ne na nečiju štetu, nego u interesu svakog građanina i njegovih prava i sloboda.

“Tako će biti i sa ovim zakonom. Nećemo uređivati ko će i kada ići u crkve i manastire, ali one pripadaju narodu, odnosno državi Crnoj Gori, i to niko ne može osporavati“, poručio je Marković na opštinskoj konferenciji DPS-a u Kolašinu.

Marković je naveo da Crna Gora svoj demokratski i razvojni rezultat potvrđuje na svakoj stopi svoje zemlje i naglasio značaj razvojnih projekata i ulaganja na prosperitet Kolašina i poboljšanje kvaliteta života njegovih stanovnika.

Prema njegovim riječima, investicije u Kolašinu vrijednosti više od 30 miliona EUR, kojima će se iduće godine priključiti i izgrađen autoput, iskaz su politike DPS-a koje realizuje Vlada.

“U Kolašinu će se dobro živjeti, ostajati i dolaziti, i zbog toga razvojni program naše partije nema alternativu“, istakao je Marković.

On je dodao da su Rovčani, Vasojevići i Moračani iz tog kraja na izborima prošle godine potvrdili da je Kolašin crnogorski grad prosperiteta i društvene kohezije.

“Već iduće godine, predvođeni novoizabranim opštinskim odborom, ta potvrda prerašće u još ubjedljiviju pobjedu DPS”, zaključio je Marković.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...