fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoseban skupštinski odbor za pitanja epidemije korona virusa

Poseban skupštinski odbor za pitanja epidemije korona virusa


Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović najavio je da će sa kolegama iz opozicije pokrenuti osnivanje posebnog skupštinskog odbora koji bi se bavio pitanjem epidemije korona virusa i posljedicama po društvo i ekonomiju Crne Gore.

Gvozdenović je kazao Pobjedi da u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), kao najodgovornijoj i najvećoj partiji građanske orijentacije, smatraju da bi bio veliki iskorak, ako bi bilo moguće usvojiti Rezoluciju o političkom zajedništvu za vrijeme trajanja pandemije virusa kovid-19.

“Cilj nam je da u ovim teškim trenucima za našu zemlju zaboravimo sve razlike i nesuglasice, i da se ujedinimo u različitostima, za dobrobit javnog zdravlja prije svega, zatim, nacionalne ekonomije, i na kraju bolje budućnosti Crne Gore”, rekao je Gvozdenović.

On je naveo da će u tom pravcu razgovarati sa kolegama o formiranju posebnog odbora koji bi se bavio pitanjem epidemije i njenim posljedicama.

Gvozdenović je kazao da vrlo cijene Vladin sveobuhvatni set mjera za stabilnost socio-ekonomskog ambijenta, a koje se odnose na pružanje podrške privredi, zaposlenima i ugroženim građanima.

“I naglašavam da je i parlament na istom zadatku”, rekao je Gvozdenović.

On je naveo i rad na odborima i u plenumu nije izuzet od usvajanja potrebnih mjera i da se primjenjuju različiti režimi rada kako bi obavljali posao.

“U skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti uveli smo zaposlenima rad od kuće u svim sektorima gdje priroda posla dozvoljava takvu organizaciju, uz određena dežurstva, kako bi se osiguralo izvršavanje svih neophodnih zadataka”, kazao je Gvozdenović.

On je objasnio i da su stvoreni i tehnički preduslovi da radna tijela zasijedaju putem video-konferencijskog sistema, preko online meeting platforme.

Gvozdenović je naveo da poslanici DPS-a taj vid rada koriste i za organizaciju sjednica poslaničkog kluba i naša je komunikacija na taj način redovna i nesmetana.

“U posljednjih mjesec organizovali smo više sjednica kolegijuma na kojima smo raspravljali kako da omogućimo dalji rad i koordinaciju parlamentarnih aktivnosti, a da u isto vrijeme poštujemo zdravstvene preporuke”, kazao je Gvozdenović.

Najčitanije