fbpx
NaslovnicaCrna GoraURA: Vlada ugrozila unutrašnju i nacionalnu bezbjednost, neko mora odgovarati

URA: Vlada ugrozila unutrašnju i nacionalnu bezbjednost, neko mora odgovarati

Podgorica, (MINA) – Vlada je izručenjem Binali Čamgoza Turskoj priznala da je ranijim odbijanjem njegovog izručenja ugrozila unutrašnju i nacionalnu bezbjednost, saopštili su iz Građanskog pokreta (GP) URA i dodali da zbog toga neko mora odgovorati.

Iz GP URA su podsjetili da je Vlada početkom godine odbila da Turskoj izruči Čamgoza, uprkos upozorenjima koja su mjesecima stizala od lidera i poslanika te stranke, Dritana Abazovića i Filipa Adžića, ali i brojnih drugih ljudi iz sektora bezbjednosti i nevladinog sektora.

“Time su ugrozili unutrašnju i nacionalnu bezbjednost Crne Gore jer je Čamgoz osoba koja je optužena za više teških krivičnih djela, među kojima su ubistva, otmice i iznude”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se pored toga, Spajićeva Vlada oglušila o odluke sudova koji su cijenili da postoje svi uslovi da tražena osoba bude izručena Turskoj.

Iz URA-e su istakli da je “naknadnom pameću” Vlada samo potvrdila sve ono što su Abazović i Adžić govorili.

Kako su naveli, Vlada je potvrdila i da se radi o visoko koruptivnom poslu koji je odrađen na štetu unutrašnje i nacionalne bezbjednosti Crne Gore, ali i narušavanju međudržavnih odnosa sa Turskom.

“Ovo je još jedan u nizu poteza koji predstavlja diletantizam ove Vlade i do sad neviđeno urušavanje institucija za koje neko osim političke, mora snositi i krivičnu odgovornost”, poručili su iz URA-e.

Oni su zaključili da je nakon svakodnevnih afera, bahatosti i neozbiljnosti, “Vlada Milojka Spajića pokrenula i rubriku “naknadna pamet” kojim je konačno priznala da ne zna šta radi, niti kakve štetne odluke donosi”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Istorijski bod Borca, Čelzi ubjedjiv protiv Genta

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borca igrali su večeras u Banja Luci sa atinskim Panatinaikosom...