fbpx
NaslovnicaCrna GoraSD: Abazović samo kupuje vrijeme

SD: Abazović samo kupuje vrijeme

Podgorica, (MINA) – Ignorisanje mišljenja Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) i sastav komisije koja će se baviti ugovorom sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), pokazuju da premijer Dritan Abazović samo kupuje vrijeme, ocijenile su Socijaldemokrate (SD).

Kako je saopšteno iz te partije, Abazović nije našao za shodno da javnost, pa čak ni ministre u sopstvenoj Vladi, obavijesti o mišljenju predsjedništva CANU u vezi sa ugovorom sa SPC.

Ta činjenica, kako su naveli, najbolje govori o tome da Abazović “nema ama baš nikakvu namjeru da tom pitanju pristupi ozbiljno i objektivno”.

“Naprotiv, on je spreman da ignoriše mišljenje univerzitetskih profesora i akademika, zato što ono, kao i mišljenje svakog zdravorazumnog čovjeka koji Crnoj Gori želi dobro, ozbiljno kritikuje radnu verziju ugovora sa SPC kojim Abazović planira da uđe u finale razaranja i izdaje Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Iz SD-a su kazali da je “sluganstvo (Aleksandru) Vučiću” u Abazovićevom slučaju iznad svakog principa i državnog interesa”.

“Ništa manje obeshrabrujući su predlozi Vlade za članove komisije koja treba da provjeri da li je ugovor sa SPC koji je Vlada usvojila u skladu sa Ustavom”, navodi se u saopštenju SD-a.

Oni su kazali da je u komisiji advokat Mitropolije crnogorsko-primorske, Velibor Marković, koji je, kako su rekli, inače poznat po afirmaciji homofobije i seksizma, odnosno netrpeljivosti prema LGBTIQ zajednici i ženama.

“Kako je krenulo, Abazoviću je još preostalo da za članove komisije predloži Velibora Džomića i Joanikija Mićovića”, rekli su iz SD-a.

U toj partiji smatraju da sve to pokazuje samo jedno – da Abazović nema nikakvu namjeru da odustane od, kako su kazali, izdaje Crne Gore, i da svim tim potezima samo i isključivo kupuje sebi vrijeme.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije