fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadunović: Predlog dopune zakona o Ustavnom sudu biće povučen iz procedure

Radunović: Predlog dopune zakona o Ustavnom sudu biće povučen iz procedure

Podgorica, (MINA) – Predlog dopune zakona o Ustavnom sudu biće povučen iz skupštinske procedure, jer nije dobio neophodnu saglasnost na Zakonodavnom odboru, najavio je šef poslaničkog kluba Nove srpske demokratije (NSD) Slaven Radunović.

Zakonodavni odbor je, na sjednici održanoj u utorak, ocijenio da taj predlog zakona nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Crne Gore.

“Zbog velikog interesovanja koje je izazvao Predlog izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu, obavještavam javnost da ćemo ga povući iz procedure, jer nije dobio neophodnu saglasnost na Zakonodavnom odboru“, naveo je Radunović u saopštenju.

On je rekao da se parlamentarna većina dogovorila da isti problem, koji su nastojali da riješe dopunama postojećeg zakona, reguliše na alternativni način.

Taj način, kako je naveo, u potpunosti će biti usklađen sa Ustavom i zakonima i kao takav prihvatljiv, kako većini kolega iz parlamenta, tako i međunarodnim partnerima.

„Na ovaj način dokazujemo da kao odgovorna vlast poštujemo slovo zakona, za razliku od bivšeg režima, koji je parlament koristio kako bi nametao svoje apsolutističke ideje“, kazao je Radunović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije