fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočeo sastanak Đurović sa predstavnicima partija

Počeo sastanak Đurović sa predstavnicima partija

Podgorica, (MINA) – Sastanak predsjednice Skupštine Danijele Đurović sa predstavnicima parlamentarnih partija, o rješavanju političke i institucionalne krize u Crnoj Gori, počeo je u parlamentu.

Sastanku prisustvuju potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković, lideri Demokratskog fronta Nebojša Medojević, Milan Knežević i Andrija Mandića, poslanik Demokrata Vladimir Martinović kao i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Sastanku prisustvije predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i generalni sekretar te stranke Ivan Vujović, poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša i lider Civisa Srđan Pavićević.

Pozivu Đurović odazvali su se i lideri Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Albanske alternative Nik Đeljošaj, FORCA-e Genci Nimanbegu, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Liberalne partije Andrija Popović, Ujedinjene Goran Danilović, Prave Crne Gore Marko Milačić, Demosa Miodrag Lekić.

Đurović je u ponedjeljak pozvala lidere parlamenrarnih stranaka na dijalog, a trebalo bi da razgovaraju o imenovanjima u pravosuđu, prvenstveno izboru sudija Ustavnog suda, kao i reformi izbornog zakonodavstva.

Na sastanku bi trebalo da se razgovara i o izmjenama Zakona o predsjedniku, koje je predsjednik države Milo Đukanović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije