fbpx
NaslovnicaCrna GoraPES: Odavno primjetna namjera Milatovića da opstruira rad Vlade i stranke

PES: Odavno primjetna namjera Milatovića da opstruira rad Vlade i stranke

Podgorica, (MINA) – Namjera predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade i Pokreta Evropa sad (PES) odavno je primjetna, saopštili su iz PES-a i dodali da je dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti partiju, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava.

Iz PES-a su kazali da je namjera Milatovića da opstruira rad Vlade i PES-a kulminirala današnjim “Tviter napuštanjem partije”.

Oni su naveli da se nadaju da će, zbog javnog interesa, Milatović smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, “za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti”.

“Vjerujemo da je zato dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava”, istakli su iz PES-a.

Kako su rekli, ovo je način da se odnosi postave na novim osnovama koje će, nadaju se, biti kvalitetnije.

“Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji”, rekli su iz PES-a.

Iz te partije su naveli da je, od preuzimanja vlasti, PES doprinio smanjenju tenzija u društvu i rješavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima.

“Ovaj dijalog je rezultirao izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspješnim popisom, povećanjem minimalnih penzija na 450 EUR, kao prvog koraka programa Evropa Sad 2”, naveli su iz PES-a.

Oni su dodali da su odblokirali smo proces evropskih integracija i da je Crna Gora bliža ulasku u Evropsku uniju (EU) nego ikad ranije, čime su na najbolji način afirmisane evropske vrijednosti.

“Nastavićemo da se zalažemo za izbor kompetentnih pojedinaca na ključne funkcije, iako razumijemo da to predstavlja novost na političkoj sceni i da se tome protive neke političke strukture, pa čak i pojedinci koji su do skoro bili u PES-u”, poručili su iz PES-a.

Iz te stranke su rekli da će nastaviti da se bore za bolji standard građana i, uprkos svim opstrukcijama, povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ubjedljiv poraz Jadrana u Splitu

Podgorica, (MINA) - Vaterpolisti Jadrana poraženi su večeras u Splitu od Novog Beograda 17:9,...