fbpx
NaslovnicaCrna GoraMikić: Nijedna fotelja neće biti prepreka dogovoru

Mikić: Nijedna fotelja neće biti prepreka dogovoru

Podgorica, (MINA) – Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović treba da dobije šansu da završi posao koji je započeo, jer bi sve suprotno tome bio korak unazad u obračunu sa kriminalom i korupcijom, smatra izvršni direktor te partije Zoran Mikić.

On je za Radio Crne Gore rekao da ni fotelja predsjednika Skupštine, ni bilo koja druga, neće biti prepreka dogovoru.

“URA će krajem sedmice imati Predsjedništvo i Glavni odbor partije, na kojima ćemo zauzeti stav”, naveo je Mikić.

U URA-i, kako je kazao, smatraju da Abazoviću treba omogućiti da završi posao koji je započeo, u sferi borbe protiv organizovanog kriminala i u ostalim oblastima.

On je dodao da su u toj partiji zadovoljni dinamikom sastanaka predstavnika partija koje su osvojile većinu na izborima 30. avgusta 2020. godine.

“Ništa nije dogovoreno dok sve ne bude dogovoreno. Dogovoreno je i da se ubrza dinamika razgovora”, kazao je Mikić, prenosi Portal RTCG.

Prema njegovim riječima, sve spekulacije koje se pojavljuju u medijama nijesu relevantne i služe za političke obračune pojedinih političkih partija.

“Mi smo sporazum koji je bio na stolu u petak potpisali, uz određene modifikacije. Nijedan drugi sporazum nije bio u opticaju”, rekao je Mikić.

Kako je naveo, bilo je razgovora da li da se sporazum od petka verifikuje na način što će ga potpisati svi poslanici nekadašnje parlamentarne većine.

Sa druge strane, kako je kazao, bio je i stav da se ipak sačeka konačan dogovor, pa da na taj konačan dogovor svi stave potpis.

Mikić je rekao da se nada da će preovladati mudrost kada je u pitanju dogovor oko modela da se prevaziđe politička kriza u Crnoj Gori.

“Nadam se da će preovladati odgovornost da se izaberu članovi Sudskog savjeta i Ustavnog suda, jer ako to ne uradimo, to bi uvelo zemlju i društvo u mnogo veće probleme,” zaključio je Mikić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije