fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedoks: Legitimno da većina zatraži nove izbore

Medoks: Legitimno da većina zatraži nove izbore

Podgorica, (MINA) – Vlada može biti stabilna samo ukoliko različite grupe smatraju da su njihovi interesi zastupljeni, kazala je ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks, navodeći da je legitimno da skupštinska većina zatraži vanredne izbore.

Medoks je za Televiziju Nikšić rekla da se bilo koje metode, koje prate demokratske procese i u skladu su sa Ustavom, mogu posmatrati kao mogući načini za rješavanje političke krize.

“Narod u Crnoj Gori je 2020. godine izabrao 81 poslanika i kao predstavnici naroda oni slobodno mogu da biraju da se konfigurišu kako misle da je najbolje. Alternativno, većina u Skupštini može odlučiti da se obrati narodu da ponovo izvrši izbor”, navela je Medoks.

Kako je kazala, obje opcije su moguće i legitimne.

Prema riječima Medoks, koji god mehanizam da izaberu da formiraju novu vladu, važnije pitanje bi trebalo da bude da li namjeravaju da zauzmu inkluzivan pristup, prenosi portal RTNK.

„Vlada će biti stabilna i održiva samo ako različite grupe smatraju da su njihovi interesi zastupljeni“, rekla je Medoks.

Kako je navela, kada se ljudi osjećaju isključenim iz političkog života i ne mogu koristiti demokratske kanale da se njihov glas čuje, tada u društvu nastaju tenzije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije