fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMarović: URA nikad snažnija i jedinstvenija

Marović: URA nikad snažnija i jedinstvenija

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret (GP) URA je nikad snažniji, jedinstveniji i odlučniji u namjeri da sprovodi svoje programske ciljeve, poručila je potpredsjednica te stranke i ministarka za evropske poslove Jovana Marović.

Prema njenim riječima, prvi i najvažniji cilj GP URA je da Crna Gora što skorije postane punopravna članica Evropske unije (EU).

Marović je kazala da je na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva te stranke donijeta odluka o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) “uz razmjenu mišljenja, kako inače i funkcionišu sve istinski demokratske partije”.

“Nikad odlučnije nastavljamo zajednički rad kako u URA-i, tako i u Vladi, gdje naši ministri u resorima koje pokrivaju zaista daju svoj profesionalni maksimum, što daje rezultate i u ovom kratkom periodu trajanja 43. Vlade“, istakla je Marović.

Kako je navela, uzalud su različite novinarske interpretacije o navodonom rascjepu unutar te partije.

„Imamo svoj magistralni put i programska načela, ali i sasvim dovoljnog demokratskog kapaciteta, kako dolikuje jednoj građanskoj i evropskoj partiji”, poručila je Marović.

Ona je kazala da su u GP URA usmjereni na mnogo važnija pitanja u ovom tenutku.

“A to je da vidimo kako ćemo na najbolji način voditi odgovornu državnu politiku, koja će Crnoj Gori što prije obezbijediti punopravno članstvo u EU i što bolju ekonomsku situaciju u nezavidnim globalnim dešavanjima”, zaključila je Marović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije