fbpx
NaslovnicaCrna GoraKneževiću pritvor, Stijepović pozvan na saslušanje

Kneževiću pritvor, Stijepović pozvan na saslušanje

Podgorica, (MINA) – Viši sud u Podgorici odredio je pritvor od najduže mjesec biznismenu Dušku Kneževiću zbog slučaja Atlas, dok je Specijalno državno tužilaštvo uputilo zahtjev za saslušanje bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću zbog afere Koverat, saznaje Televizija Vijesti.

Portparolka Višeg suda Aida Muzurović kazala je Vijestima da je sudija za istragu u tom sudu na predlog Specijalnog tužilaštva odredio pritvor Knežević u trajanju od najduže mjesec.

Za vlasnikom Atals Grupe raspisana je nacionalna potjernica jer se ne nalazi u Crnoj Gori već u Londonu.

Hapšenje Kneževića je krajem decembra naložila specijalna tužiteljka Lidija Vukićević, a zvanično je osumnjičen samo za zloupotrebu u privrednom poslovanju putem podstrekavanje čime je budžet oštećen za 1,94 miliona EUR.

Knežević se tereti da je od 2008. do 2017. godine otvorio i ugasio više fiktivnih firmi.

Kako saznaju Vijesti, Stijepović će pred Tužilaštvom pojaviti već tokom ove sedmice, kada će se obaviti njegovo saslušanje.

Istraga je pokrenuta nakon što se pojavio snimak na kojem Knežević Stijepoviću uručuje kovertu sa 100 hiljada EUR pred lokalne izbore u Podgorici.

Knežević je kazao da je Stijepoviću poslao 200 hiljada USD za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista (DPS), ali da mu je on tražio da ih konvertuje u eure kako bi ih mogao podijeliti aktivistima.
(kraj) nim

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije