fbpx
NaslovnicaCrna GoraIz procedure povučen predlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi

Iz procedure povučen predlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi

Podgorica, (MINA) – Predstavnici parlamentarne većine povukli su iz skupštinske procedure predlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, nakon što koalicija Crno na bijelo nije glasala za amandmane Socijalističke narodne partije (SNP).

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je da Skupština nije usvojila amandmane SNP koji su, kako je kazao, trebali da garantuju da će se sprovesti odluka ako dođe do situacije da predsjednik Milo Đukanović ne odloži izbore.

Poslanik koalicije Crno na bijelo Miloš Konatar kazao je da su ostali pri stavu da zakon treba da ostane u proceduri i da bude izglasan.

“Partije parlamentarne većine predali su liste za učešće na lokalnim izborima, mi ostajemo pri stavu da je trebalo da se glasa o Zakonu, da napravimo prvi korak ka tome da svi lokalni izbori budu održani u istom danu”, kazao je Konatar.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša kazao je da će “ovo ostati zapisano kao primjer blamiranja ustavno-pravnog sistema”.

“Svi koji budu glasali za Zakon svjesno urušavaju rad Odbora za izborno zakonodavstvo i sve nas više udaljavaju od članstva u EU”, dodao je Mugoša.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović rekao je da pravni poredak u Crnoj Gori više ne postoji.

“I sve me više strah od anarhije u koju klizimo. Sada počinje rat institucija”, kazao je Popović.

Predstavnici vlasti tokom današnje rasprave naveli su da bi se održavanjem izbora u jednom danu smanjile tenzije i uštedjeli resursi.

Iz opozicije su rekli da parlamentarna većina tim predlogom pokušava da spriječi političku štetu, svjesna da će biti poražena u opštinama gdje su zakazani izbori.

Opozicija je ukazala da je izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi suprotna Ustavu i zakonskim propisima Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije