fbpx
NaslovnicaGlavna vijestĐukanović: DPS spreman za političke promjene

Đukanović: DPS spreman za političke promjene

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je za političke promjene u Crnoj Gori poručio je predsjednik DPS-a Milo Đukanović dodajući da je važno da ta partija širi svoj koalicioni kapacitet.

Kako prenosi portal RTCG, Đukanović je na Kongresu Alijanse žena DPS-a kazao da ta partija mora da kreira uslove da za stvaranje “šire i moćnije” pro-evropske većine u Crnoj Gori.

“Godinu od uspostavljanja nove vlasti, vrijeme je za promjene. Osjećam da smo se veoma približili toj promjeni”, poručio je Đukanović.

On je ocijenio da aktuelna vladajuća većina želi da državu vrati u Srednji vijek.

“Oni žele da vjerskim dogmama iz Srednjeg vijeka rješavaju aktuelne izazove. To ne treba Crnoj Gori”, poručio je Đukanović.

On smatra da u društvu kulminiralo nezadovoljstvo učincima aktelne vlasti.

Cilj DPS-a je, kako je poručio, rehabilitacija povjerenja i učvršćivanje pozicije te partije na političkoj sceni, čime će se, kako je naveo, doprinijeti napretku i evropskoj perspektivi Crne Gore.

“DPS ne pravi kompromise sa vrijednostima za koje se zalaže. Mi nijesmo pribjegavali kreiranju instant rješenja, koja ne bi mogla da izdrže dugoročnu probu vremena”, poručio je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije