fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Crna Gora stabilna na putu usvajanja evropskih vrijednosti

Đukanović: Crna Gora stabilna na putu usvajanja evropskih vrijednosti

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je, uprkos lošijoj fazi u protekloj godini, stabilna na putu usvajanja evropskih vrijednosti, sa snažnim imunitetom na nacionalističke udare, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

Đukanović je, tokom razgovora sa regionalnim direktorom Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) Robertom Benjaminom, poručio da Crna Gora ima jasnu viziju koju gradi kao građansko i multietničko društvo okrenuto integraciji u Evropsku uniju (EU).

On je kazao da je zadovoljan ponovnim otvaranjem kancelarije NDI u Crnoj Gori i dinamiziranjem dalje saradnje.

“Ponovno otvaranje Kancelarije je dobra vijest, posebno imajući u vidu da posao na planu demokratizacije nikada nije završen, a da su se u ovom regionu prilike pogoršale, što podršku NDI-ja čini dragocjenom”, ocijenio je Đukanović.

On je naveo da je Crna Gora, uprkos lošijoj fazi u protekloj godini, stabilno na putu usvajanja evropskih vrijednosti, sa snažnim imunitetom na nacionalističke udare.

Đukanović je dodao da Crna Gora ima jasnu viziju koju gradi kao građansko i multietničko društvo okrenuto integraciji u Evropsku uniju.

Prema njegovim riječima, NDI može računati na Crnu Goru kao ozbiljnog partnera u promovisanju demokratskih vrijednosti kroz zajedničku saradnju.

Benjamin je naglasio da NDI prepoznaje izazove sa kojima se Crna Gora suočava, prevashodno u kontekstu evropskih intgeracija države.

“Takođe prepoznajemo i realnu snagu ljudi i institucija, zbog čega se redujemo novom partnerstvu”, rekao je Benjamin.

On je poručio da će Misija NDI biti podrška modernizaciji političkih partija, u skladu sa društvenim promjenama koje zahtijevaju snažniju participaciju žena i mladih, parlamenta i civilnog društva u radu sa vladom.

“Ovdje smo da radimo na zajedničkom cilju u duhu partnerstva, ali i da pomognemo drugima prenošenjem pozitivnih iskustava iz Crne Gore. U NDI-ju imamo osjećaj da hodamo zajedno sa Crnom Gorom”, kazao je Benjamin.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije