fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐeljošaj: Evropski put ne smije se dovesti u pitanje

Đeljošaj: Evropski put ne smije se dovesti u pitanje

Podgorica, (MINA) – Evropski put Crne Gore ne smije da bude doveden u pitanje zbog sitnih partijskih interesa, i svako odlaganje i nedonošenje odluka o imenovanjima u pravosuđu poruka je nespremnosti, poručio je lider Albanske alternative Nik Đeljošaj.

On je kazao da je postizanje konsenzusa za izbor sudija Ustavnog suda i uglednih pravnika u Sudskom savjetu prilika koja se ne smije propustiti, kako bi se održao korak u ispunjavanju očekivanja koja Evropska unija (EU) ima od Crne Gore.

“Svako odlaganje i nedonošenje tih odluka veoma brzo, poruka je nespremnosti da koračamo prema EU, ali i jasno na djelu ko je za evropske integracije ne samo deklarativno”, naveo je Đeljošaj.

On je istakao da se uprkos svim aktuelnim dešavanjima koja opterećuju crnogorsku političku svakodnevicu, evropski put Crne Gore nikako ne smije dovesti u pitanje zbog sitnih partijskih interesa.

Prema riječima Đeljošaja, proces evropske integracije mora biti bezuslovni pokretač demokratizacije i daljeg ekonomskog osnaživanja crnogorskog društva.

“Kao što je poznato, albanski poslanici u Skupštini su oduvijek bili konstruktivan partner i davali nedvosmislenu podršku svim reformskim procesima, snažno se zalažući za jačanje državnih institucija i pravnog poretka”, naveo je Đeljošaj.

On je poručio da podrška Albanaca neće izostati ni ovog puta, jer smatraju da se isključivo korijenitim reformama može ispuniti prioritetni cilj – punopravno članstvo u EU.

Kako je kazao Đeljošaj, napredak evropskih integracija, oličen u otvaranju pretpristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom, snažan je zamajac za stabilnost i napredovanje cjelokupnog regiona.

“Stoga, Crna Gora i njen dalji demokratski razvoj mora biti jedini i isključivi interes svih subjekata na crnogorskoj političkoj sceni, za dobrobit građana Crne Gore”, istakao je Đeljošaj.

On je dodao da je uvjeren da će ovog puta mudrost prevladati i da evropska perspektiva Crne Gore ni pod kojim uslovom neće izmaći.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Partizan, Liga konferencija, žrijeb, Šerif

Sjutra utakmice 27. kola

Podgorica, (MINA) - Utakmicama 27. kola, nakon dvonedjeljne pauze, sjutra će biti nastavljeno takmičenje...