fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Multikulturalnost i multikonfesionalnost simbol Berana

Bečić: Multikulturalnost i multikonfesionalnost simbol Berana

Podgorica, (MINA) – Multikulturalnost i multikonfesionalnost oduvijek su bili simbol Berana, poručio je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.

Bečić je čestitao 21. jul – Dan opštine Berane, predsjedniku Skupštine Opštine Milunu Rmušu, odbornicima, drugim lokalnim funkcionerima i građanima.

“Odvažni Vasojevići su, još od antifašističke borbe, pokazali da snagom istrajnosti, dosljednosti i nepokolebljivosti, mogu odgovoriti na sve izazove i odbraniti svoju opštinu od bilo koje ideje koja bi narušila građanske i demokratske principe na kojima počiva naša zemlja”, naveo je Bečić.

On je istakao da su multikulturalnost i multikonfesionalnost oduvijek bili simbol Berana, njegove kulture i naslijeđa.

“Opština Berane je jedna od najvećih potencijala sjeverne regije Crne Gore, Limska dolina okružena jednim od naših mnogobrojnih dragulja, planinom Bjelasicom, i moramo raditi na valorizaciji svih njenih kapaciteta, u cilju bržeg razvoja, privlačenja investicija i snažnih ulaganja”, naveo je Bečić.

Kako je rekao, Berane, dinamičnim infrastrukturnim razvojem, posebno u oblasti saobraćajnog povezivanja, postaje sve privlačnija destinacija, kako za život, tako i za ekonomski razvoj.

“U želji da zajedno nastavimo da jačamo identitet Berana i stvaramo kvalitetniju budućnost i nadu da će Berane nedvosmisleno ostati opština koja govori jezikom dogovora i date riječi, koristim priliku da Vam još jednom uputim čestitke povodom Dana opštine”, poručio je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...