fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodrška UNICEF-a u unapređenju omladinske politike

Podrška UNICEF-a u unapređenju omladinske politike

Podgorica, (MINA) – Predstavništvo UNICEF-a u Crnoj Gori snažno podržava napore Ministarstva sporta i mladih u oblasti unapređenja omladinske politike, saopšteno je na sastanku resornog ministra Vasilija Laloševića i šefa Predstavništva te organizacije Huana Santandera.

Iz Ministarstva su saopštili da je Lalošević istakao ulogu i značaj Predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori u oblasti planiranja i implementacije omladinske politike.

On je kazao da je Kancelarija UNICEF-a u Podgorici jedan od ključnih partnera Vlade i Ministarstva sporta i mladih, koji ulaže maksimalne napore da utiče na poboljšanje položaja mladih u Crnoj Gori.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što zajedničkim snagama nastojimo da prevazilazimo brojne izazove u procesu izrade nove strategije za mlade, uvjereni da ćemo doći do kvalitetnog strateškog dokumenta, koji će odgovoriti potrebama mladih”, naveo je Lalošević.

Santander je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatima i pohvalio napore Ministarstva sporta i mladih.

“On je istakao značaj prepoznavanja adolescenata kao posebne razvojne grupe u ključnim strateškim i zakonskim dokumentima koji se odnose na mlade”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da su na sastanku dogovoreni naredni koraci u procesu evaluacije prethodne Strategije za mlade i pratećih akcionih planova, kao i smjernice u daljem radu na izradi nove strategije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije