fbpx
NaslovnicaCrna GoraPerović v.d. predsjednika nikšićke Opštine

Perović v.d. predsjednika nikšićke Opštine

 

Nikšić, (MINA) – Potpredsjednik Opštine Nikšić, Dragan Perović obavljaće funkciju predsjednika Opštine do izbora novog, odlučili su odbornici nikšićke Skupštine, članovi Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD), bez prisustva predstavnika opozicije.

Predlog da Perović bude na čelu lokalne uprave uputio je lokalnoj Skupštini po hitnom postupku dosadašnji predsjednik Opštine, Veselin Grbović, kome je mandat da obavlja tu funkciju prekinut zbog odlaska u starosnu penziju.

Na Skupštini je Grboviću konstatovan prestanak mandata predsjednika Opštine.

Perović, koji će tu funkciju preuzeti u narednih 30 dana, rekao je da će lokalna uprava u potpunosti nastaviti realizaciju dosadašnjih poslova, kao i početi nove programe i projekte.

“Biti na čelu Opštine Nikšić barem jedan dan velika je čast, ali i odgovornost. Zato ćemo odgovorno i posvećeno nastaviti, kao i prethodnih sedam godina”, rekao je Perović nakon izbora.

On se zahvalio Grboviću na učinjenom za grad u kome je, kako je ocijenio, za vrijeme njegovog mandata bilo najviše realizovanih projekata.

Perović je prije izbora za potpredsjednika Opštine 2013. godine, bio direktor Srednje stručne škole u Nikšiću.

Odbornici su usvojili Predlog o izmjeni Odluke o mjerama podrške građanima i privrednim subjektima na teritoriji opštine Nikšić radi ublažavanja posljedica koronavirusa.

Najčitanije