fbpx
NaslovnicaCrna GoraOrganizatori protesta pozivaju na ujedinjenje

Organizatori protesta pozivaju na ujedinjenje

Podgorica, (MINA) – Predstavnici Pokreta Odupri se pozvali su građane i opozicione partije da dođu u ponedjeljak na protest ispred Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) da bi se, kako su rekli, zajedno oduprli korumpiranom režimu.

Iz Organizacacionog odbora su rekli agenciji MINA da su predstavnicima opozicionih partija razgovarali „možda i previše s obzirom na njihov nastavak međusobnih optuživanja“.

„Zato ćemo proteste nastaviti kao reprizu 2. februara. Pozivamo ih, kao i sve nezadovoljne građane, da se odupremo režimu bez nacionalnih, ideoloških, vjerskih i partijskih obilježja, bez svega što nas razlikuje i što skreće pažnju od korumpiranog režima koji je glavni protivnik građana“, naveli su iz Organizacionog odbora.

Oni su rekli da očekuje da će na protest doći svi opozicioni poslanici.

“Ovoga puta imaju motiv više, a to je da “odbrane” svoje potpise na Sporazum o budućnosti koji je mapa puta za mirnu i legitimnu tranziciju vlasti. Valjda im je jasno da je to jedini način da dođemo do prvih slobodnih izbora“, istakli su iz Organizacionog odbora.

Kako su dodali, očekuju da će se pozivu na protest odazvati veliki broj građana.

„Od afere Koverat, desile su se još afere Klap i Vardar, Stanovi, Medenica, snimak “kurira Nena”. Treba li većeg dokaza da su institucije zarobljene“, pitali su iz Organizacionog odbora.

Oni su poručili da Pokret Odupri se neće nikada odustati od otpora na ulici.

Iz Organizacionog odbora su kazali da se režim jedino “plaši” građana koji su na ulici, ističući da su spremni na dužu borbu.

„Nakon spoznaje metoda kojima se režim služio da uništi naš pokret, poručićemo im da „pokret“ nije najvažniji, ali da neće moći da uguše nezadovoljstvo i otpor građana“, dodali su iz Organizacionog odbora.

Oni su naveli da rade na stvaranju uslova da se u Pokret Odupri se uključe svi oni koji su to htjeli na proljeće, “kada su pokazali nesnalaženje i slabosti sa pravljenjem “širokog- najšireg” fronta nezadovoljnih građana”.

“Jedino na to režim neće imati odgovor, jer nećemo imati klasičnog lidera, ni uski vrh odlučivanja”, rekli su iz Organizacionog odbora.

Oni su saopštili da su započeli i postupak objedinjavanja sa svim organizovanim grupama otpora i dodali da su otvoreni za sve sugestije i kritike, kao i za nove ideje i ljude.

“Pozivamo sve građane da u ponedeljak u 19 sati VDT- u “isporučimo svu sramotu“ i da nam se pridruže na bdenju za “pokojnika”. Da se zna, da Crna Gora nema VDT kao instituciju koja je stub u demokratskim državama ka kojima stremimo“, poručili su iz Organizacionog odbora.

Najčitanije