fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdluku o dopuni Poslovnika usvojiće na sjednici na Cetinju

Odluku o dopuni Poslovnika usvojiće na sjednici na Cetinju

Podgorica, (MINA) – Poslanici vlasti i opozicije 23. novembra na sjednici na Cetinju usvojiće odluku o dopuni Poslovnika kojom će biti omogućeno glasanje na daljinu, rekao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je novinarima nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine kazao da je predlog o dopuni Poslovnika dogovoren konsenzusom vlasti i opozicije.

“Mi ćemo 23. novembra na Cetinju održati kratku sjednicu na kojoj ćemo usvojiti ovaj predlog odluke”, rekao je Bečić.

Prema njegovim riječima, nakon toga biće stvoreni preduslovi da Službeni list objavi tu odluku i da ona stupi na pravnu snagu.

„Samim tim steći će se mogućnost da već 2. decembra poslanici, koji eventualno budu zaraženi i u samoizolaciji, mogu da glasaju o izboru nove Vlade, ali i o svim drugim pitanjima“, rekao je Bečić.

On je naveo da je na današnjem Kolegijumu dogovorena radna grupa, koja je sačinjena od predstavnika vlasti i opozicije, koja će u narednom periodu raditi na temeljnim izmjenama i dopunama Poslovnika i na pripremi Nacrta zakona o Skupštini.

Kako je kazao Bečić, za prvi zadatak je rok mjesec, a za drugi šest mjeseci.

On je kazao da će na narednom Kolegijumu formirati radnu grupu koja će imati po dva predstavnika vlasti i opozicije, čiji će zadatak biti da pripremi predlog odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Bečić je naveo da je značajan broj poslanika vlasti zaražen koronavirusom.

On je, odgovarajći na pitanja da li će do 2. decembra biti popunjene ostale rukovodeće pozicije u Skupštini, kazao da su zahtjevi određenih poslaničkih klubova da to ide paralelno sa formiranjem vlade.

Najčitanije