fbpx
NaslovnicaCrna GoraOd 29. jula do utorka registrovan 341 požar

Od 29. jula do utorka registrovan 341 požar


Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori od 29. jula do utorka registrovan je 341 požar, rekao je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Mirsad Mulić, dodajući da su neki od njih zahtijevali angažovanje većih resursa.

Mulić je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da je požarna sezona u Crnoj Gori od 1. juna do 29. jula bila stabilna i statistički gledano ispod prosjeka.

Kako je naveo, požarna sezona u Crnoj Gori je mirna, ukoliko se uporedi sa 2017. godinom, kada je tokom jula i avgusta zabilježeno 3.125 požara na otvorenom.

“Od 29. jula do utorka situacija se mijenja. Ona je bila pod kontrolom, ali na momente veoma složena i dramatična”, rekao je Mulić, navodeći da je u tom periodu u Crnoj Gori registrovan 341 požar.

Kako je dodao, mnogi su bili samo evidencija, ali je bilo i onih koji su zahtijevali angažovanje većih resursa, prenosi portal RTCG.

Kako je kazao, svi požari ove sezone pokazali su da sistem zatštite i spašavanja funkconišu u punom kapacitetu, počev od najava Zavoda za hidrometeorologiju, uključivanja službi zaštite i spasavanja, kapaciteta države, pa sve do vojske.

Mulić je rekao da ih vrijeme izbijanja požara, koji se dešavaju kada je jak vjetar koji parališe resurse iz vazduha, navodi na zaključak da je uzrok ljudski faktor.

Najčitanije

Putevi

Putevi pretežno suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima i...
Vaskrs

Danas je Vaskrs