fbpx
NaslovnicaCrna GoraNova knjiga nagrađena na sajmu u Sarajevu

Nova knjiga nagrađena na sajmu u Sarajevu

Podgorica, (MINA) – Izdavačka kuća “Nova knjiga” iz Podgorice, dobila je nagradu za uredništvo na 32. Internacionalnom sajmu knjiga u Sarajevu.

Iz te izdavačke kuće su kazali da je sarajevski Sajam jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u regionu, koji uprkos izazovima ostaje u fokusu znalaca i široke publike.

Oni su naveli da na ovogodišnjem Sajmu učestvuje više od 100 izdavača, i da nagradu doživljavaju kao potvrdu kvaliteta.

“Na 32. Internacionalnom sajmu, dodijeljena je nagrada za uredničku koncepciju svih biblioteka u okviru izdavačke kuće „Nova knjiga““, kaže se u saopštenju.

Nagradu je, kako se navodi, dodijelio stručni žiri čija je predsjednica Lejla Alimanović, a članovi Aleksandar Knežević i Sarina Bakić.

Direktor i glavni urednik “Nove knjige” Predrag Uljarević je istakao da ta važna nagrada pokazuje da je rad te izdavačke kuće vidljiv i značajan, ne samo u Crnoj Gori.

„Nagrade uvijek podstiču i obavezuju da se sa većom pažnjom brine o kvalitetu izdavačke produkcije“, rekao je Uljarević.

On je naveo da su neke od biblioteka izdavačke kuće, poput Biblioteke Svjetska književnost, Kulta, Sfinge, Velike biblioteke psihologija, Riznice, Retrovizora i Scene, postale tražene u svim knjižarama na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

“Želio bih da istaknem važnost međudržavne i posebno regionalne saradnje. Imamo dugogodišnju uspješnu saradnju sa Sarajevskim sajmom knjige i Međunarodnim centrom za mir iz Sarajeva kao najvažnijim izdavačima i piscima iz Bosne i Hercegovine”, naveo je Uljarević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije