fbpx
NaslovnicaCrna GoraNenezić: Vlada da ne pritiska Sindikat prosvjete

Nenezić: Vlada da ne pritiska Sindikat prosvjete

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokrate Crne Gore (SD) osuđuju bilo kakvu vrstu pritiska na prosvjetne radnike, kazao je poslanik te partije Branislav Nenezić i apelovao na premijera Milojka Spajića da krene da rješava aktuelne probleme.

Nenezić je komentarisao medijske navode prema kojima službenici Uprave policije obilaze škole širom Crne Gore i na taj način, kako su kazali iz Sindikata prosvjete, vrše pritisak na prosvjetne radnike koji su stupili u štrajk.

„Tragom informacija koje su objavili određeni mediji o inspektorima policije koji se raspituju o odvijanju nastave, čak i ulaze u školske prostorije kako bi fotografisali prosvjetne radnike koji su stupili u štrajk, ističemo da taman kad smo pomislili da ne može niže pasti, Spajićeva Vlada nas demantuje”, naveo je Nenezić.

Prema njegovim riječima, najnovije informacije pokazuju da nedostatak interesovanja Spajića i njegovih saradnika, za teme koje ih ne zanimaju, za posljedicu ima to da se “tajnim staljinističkim metodama vraćamo u period Informbiroa”.

Nenzić je kazao da SD snažno osuđuje bilo kakvu vrstu pritiska na prosvjetne radnike.

“Apelujemo na Spajića da krene da se bavi svojim poslom i riješava aktuelne probleme, bez trošenja energije na kreiranje lažnog alibija sebi”, istakao je Nenezić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

UP: Tužilac upoznat sa incidentima na stadionu pod Goricom

Podgorica, (MINA) - Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere u cilju utvrđivanja incidenata...