fbpx
NaslovnicaCrna GoraMUP provjerava biračke spiskove u Budvi i Andrijevici

MUP provjerava biračke spiskove u Budvi i Andrijevici

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) formiralo je komisiju za provjeru biračkih spiskova povodom predstojećih lokalnih izbora u Andrijevici i Budvi, saopšteno je iz tog resora.

Kako se navodi, komisija je formirana na predlog ministra Danila Šaranovića.

„Zatadak komisije je da provjeri sve procedure koje se odnose na sređivanje baze podataka i registara koji su uvezani sa zbirkom podataka biračkog spiska radi obezbjeđenja njihove međusobne usklađenosti i tačnosti, kao i sređivanje same zbirke podataka“, kaže se u saopštenju.

Ističe se da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, MUP već svakodnevno terenski provjerava sve promjena prebivališta, kako bi se osigurala relevantnost izbornog procesa.

Iz MUP-a su kazali da je predloženo i formiranje timova u cilju praćenja ažurnosti i tačnosti biračkog spiska od dana raspisivanja izbora za odbornike u opštinama Andrijevica i Budva do dana proglašenja konačnih rezultata.

„Zadatak timova je praćenje, usmjeravanje i organizacija realizacije obaveza MUP-a koje proizilaze iz izbornih zakona, za vrijeme trajanja izbornog procesa“, precizira se u saopštenju.

Iz MUP-a su podsjetili da, kao nadležan organ, vode birački spisak u skladu sa izbornim zakonima koji su u skladu sa Ustavom Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije