fbpx
NaslovnicaCrna GoraMugoša: Čini se da ne postoji izlaz iz situacije u Šavniku

Mugoša: Čini se da ne postoji izlaz iz situacije u Šavniku

Podgorica, (MINA) – Državna izborna komisija (DIK) prethodne sedmice prvi put nije dobila prigovor kojim se traži ponavljanje izbora u Šavniku, rekao je predsjednik tog tijela Nikola Mugoša.

DIK je, kako je kazao, u neposrednoj komunikaciji sa predstavnicom Opštinske izborne komisije (OIK) Šavnik obaviješten da sjednica nije održana, i da je to vjerovatno razlog izostanka prigovora.

Mugoša je podsjetio da je DIK do sada svake sedmice nalagao da OIK Šavnik donese odluku o ponovnom raspisivanju izbora na dva biračka mjesta, nakon čega ne bude potrebne većine za realizaciju.

“Nažalost, čini se da za sada ne postoji izlaz iz ove situacije. Nadam se da će predstojeća izborna reforma, čiji početak se najavljuje na jesen tretirati i ovu situaciju”, kazao je Mugoša za portal RTCG-a.

On je dodao da DIK nije informisan od drugih državnih organa o preduzimanju bilo kakvih koraka na rješavanju situacije.

“Zakon o izboru odbornika i poslanika je u tom dijelu jasan i propisuje da izbore za izbor odbornika sprovodi nadležna opštinska izborna komisija, u ovom slučaju OIK Šavnik”, istakao je Mugoša.

On je podsjetio i da postojeće zakonsko rješenje ne daje mogućnost DIK-u da preuzme nadležnost OIK kada su u pitanju lokalni izbori, već isključivo u slučaju održavanja parlamentarnih ili predsjedničkih izbora.

Lokalni izbori održani su 23. oktobra prošle godine u četrnaest crnogorskih opština, a samo U Šavniku i dalje nijesu okončani.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, saobraćaj

Za 24 sata 14 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 14 saobraćajnih...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi