fbpx
NaslovnicaCrna GoraMrvaljević: Na braniku smo prava, slobode i časti Crne Gore

Mrvaljević: Na braniku smo prava, slobode i časti Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Građani okupljeni na protestu ispred Skupštine na braniku su prava, slobode i časti Crne Gore, poručio je izvršni direktor Foruma slobodnih građana Luča, Nebojša Mrvaljević.

Na platou ispred Skupštine Crne Gore večeras je održan drugi protest pokreta Ima nas.

Građani su oko 21 sat krenuli u protestnu šetnju od Skupštine, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Ivana Crnojevića i Ulicom Slobode do Trga nezavisnosti.

Na prvom protestu građani su zatražili povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbor.

Mrvaljević je poručio da okupljeni ekstremno vole jedino domovinu – Crnu Goru, prenosi portal RTCG.

“Jer ekstremno postojano stojimo na braniku njenog prava, slobode i časti, crnogorske istorije i njenih temeljnih vrijednosti i ustavnog uređenja”, kazao je Mrvaljević.

On je rekao da su okupljeni jaka odbrana jedinstva njenih naroda, vjera i građana i evropskih vrijednosti i da dobro odolijevaju i odolijevaće svakom pokušaju provokacije i radikalizacije.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Janović poručio je da Crna Gora nije ničija prćija koju bi da “raskuće i razaraju”.

On je ponovio da je jedan od zahtjeva održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

“Neka se izmjerimo pred građanima, neka građani svakog stave na svoje mjesto i neka, nakon tih izbora, Crna Gora bude ponovo slobodna”, poručio je Janović.

Crna Gora, kako je kazao, mora biti jedan tim sa svim njenim različitostima.

On je naveo da ponižavanje države mora da prestane.

Janović je poručio da je DPS uvijek spreman da pruži ruku.

“Zajedno da gradimo našu zemlju sa svima koji to žele, da u Crnoj Gori živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih”, rekao je Javnović.

Funkcioner Socijaldemokratske partije Mirko Stanić kazao je da na protestu brani ono najvrijednije što je naslijedio, a to su crnogorska kapa i medalja za hrabrost prađeda.

“Znaju i oni i mi šta mi branimo i zato bježe od izbora. Znaju da nas ima više koji smo za evropsku i građansku, nego za Vučićevu i Putinovu Crnu Goru. Znaju i da neće biti nimalo relaksirani kad jednom i na njihova vrata pokuca ruka pravde“, naveo je Stanić.

On je poručio da na protestu neće biti nijednog problema.

“Mi ćemo vama o ljubavi prema Crnoj Gori, a vi nama kako ste cijepali i pod noge bacilli Ustav, lomili skupštinski inventar, čupali kablove. I pekli prase pred Skupštinom”, naveo je Stanić.

Sekretar Socijaldemokrata (SD) Marko Rakočević naveo je da večeras brane dostojanstvo, čast i slobodu evropske, antifašističke i moderne Crne Gore.

“Branimo je od onih koji su spremni da za mrvice sa stola Aleksandra Vučića prodaju i izdaju Crnu Goru. Izdaju je Vučiću, a prodaju je Putinu za šaku ruskih rubalja”, kazao je Rakočević.

Amar Borančić iz Liberalne partije (LP) poručio je da su se večeras okupili da odbrane Ustav Crne Gore.

“Ali i da budemo snažan Ustav i brana preko koje neće proći, koja će zaustaviti bujicu primitivizma, laži, manipulacija i potpunog urušavanja društva i zdravog razuma. Zato są punim pravom mogu da kažem da je ovo ustavna revolucija koju niko ne može zaustaviti”, rekao je Borančič.

Reditelj Danilo Marunović poručio je da je eksplodirao duh kosmopolitizma, Evrope i civilizacije.

“Ustav, sud, država. Tražimo li mi previše? Jesmo li mi krivi što volimo svoju zemlju, što nećemo da rušimo, već da čuvamo naše mauzoleje? Jesmo li krivi što čuvamo duh antifašizma”, upitao je Marunović.

Student Ilija Vujačić poručio je da su se večeras ponovo okupili na vratima zakona, pred crnogorskom Skupštinom, jer “tako mora”.

“I tako će biti, sve dok su oni gluvi na naše zahtjeve. Možda nas još broje, pa nemaju kad”, naveo je Vujačić.

On je pozdravio građane koji su, kako je kazao, spremni da kažu ne tiraniji, propadanju i veleizdaji Crne Gore.

“Ima nas i za vas koji sjedite doma”, poručio je Vujačić.

Protestu su prisustvovali i funkcioneri DPS-a Jevto Eraković, Aleksandar Bogdanović, Ivan Vuković, Danijel Živković, Andrija Nikolić, kao i SD, SDP-a, LP…

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije