fbpx
17.9 C
Podgorica
October 1, 2022.
NaslovnicaCrna GoraMilošević na čelu tima za borbu protiv nasilnog ekstremizma

Milošević na čelu tima za borbu protiv nasilnog ekstremizma

Podgorica, (MINA) – Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Rade Milošević imenovan je za nacionalnog koordinatora Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za suzbijanje nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma.

Iz Vlade su kazali da je Biro za operativnu koordinaciju na današnjoj sjednici donio rješenje o imenovanju nacionalnog koordinatora i članova Nacionalnog tima.

Navodi se da je Nacionalni tim obrazovan za realizaciju zadataka koji zahtijevaju operativno usklađivanje aktivnosti na planu suzbijanja nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma.

Nacionalni tim, kako je saopšteno, čine predstavnici MUP-a, ministarstava finansija i socijalnog staranja, prosvjete, nauke, kulture i sporta, javne uprave, digitalnog društva i medija, odbrane i Specijalnog državnog tužilaštva.

“Kao i predstavnici Uprave policije, Finansijsko obavještajne jedinice, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave prihoda i carina, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Uprave za izvršenje krivičnih sankcija”, kazali su iz Vlade.

Tim, kako se dodaje, čine i predstavnici dvije nevladine organizacije – Centra za demokratsku tranziciju i Foruma MNE.

“Zadatak tog tima je, između ostalog, rukovođenje, koordinacija i praćenje aktivnosti državnih, organa državne uprave i drugih nadležnih institucija za prevenciju i suzbijanje nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

vremenska prognoza

Danas oblačno, povremeno kiša

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno...