fbpx
NaslovnicaCrna GoraMediji imaju neizostavno mjesto u EU integraciji

Mediji imaju neizostavno mjesto u EU integraciji

Podgorica, (MINA) – Vlada će se na najbolji način odnositi prema medijskoj zajednici, uz puno razumijevanje kritičkog mišljenja u objektivnom djelovanju i izvještavanju svih medija, poručio je premijer Duško Marković.

On je, na sastanku sa predstavnicima Nezavisnog dnevnika Vijesti, kazao da su mediji važan društveni akter i da je njihovo mjesto neizostavno u procesu evropskih integracija Crne Gore.

Vlada, kako je naveo Marković, želi da posveti još više pažnje svim aspektima saradnje, koja podrazumijeva stalni dijalog kroz ukazivanja i konstruktivne predloge koji dolaze od medijske zajednice.

„Vlada će se na najbolji mogući način odnositi prema medijskoj zajednici, uz puno razumijevanje kritičkog mišljenja u objektivnom djelovanju i izvještavanju svih medija i uvažavanje takvog pristupa kao značajnog za unapređenje demokratije i dalji društveni razvoj“, rekao je Marković.

On je istakao da je dalje unapređenje medijske scene važno za vladavinu prava kao ključnu vrijednost za dalji sveukupni razvoj Crne Gore:

Iz Vlade su kazali da su sagovornici komentarisali mnoga pitanja koja se odnose na zakonsku i drugu regulativu u oblasti medija, uključujući i temu audio-vizuelnih medijskih usluga, marketinga i tržišta, medijskog mjerenja, samoregulacije i drugih važnih za funkcionisanje i održivost medija.

Oni su razgovarali i o pitanjima napada na novinare i imovinu medija i dosadašnjem odgovoru institucija na taj izazov.

Najčitanije