fbpx
NaslovnicaCrna GoraMartinović: Više od 2,2 miliona EUR podrške za projekte na Žabljaku

Martinović: Više od 2,2 miliona EUR podrške za projekte na Žabljaku

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera podržalo je projekte Opštine Žabljak za vodosnabdijevanje i upravljanje otpadom vrijednosti 2,2 miliona EUR, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Opština je dostavila Ministarstvu zahtjev za projekat izgradnje pretovarne stanice sa pristupnom saobraćajnicom. Procijenjena vrijednost radova je 1,67 miliona EUR i stručnog nadzora 50 hiljada.

Ministarstvo je ranije podržalo izgradnju vodovoda Razvršje (I faza) na Žabljaku sa predlogom mjera za rješavanje gubitka, vrijednosti 259,5 hiljada EUR, kao i izradu analizu postojećeg stanja vodosnabdijevanja sa predlogom mjera za rješavanje gubitka, vrijednosti 230 hiljada EUR.

Iz Ministarstva su kazali da je taj resors, s obzirom na činjenicu da projekte smatra značajnim za unapređenje kvaliteta života, pozitivno odgovorio na zahtjev opštine i proslijedilo ih na dalju realizaciju prema Upravi za kapitalne projekte, koja zajedno sa opštinom Žabljak treba da ih realizuje.

Martinović je istakao da Ministarstvo ovakvom podrškom nastavlja da podstiče razvoj sjevera i rješavanje ekoloških problema.

„Ovo je odličan primjer efikasne saradnje između opštine i državnih institucija, onda kada opština uredno dostavi kompletnu dokumentaciju“, rekao je Martinović.

On je ocijenio da će realizacija tih projekata značajno unaprijediti infrastrukturu opštine Žabljak i poboljšati kvalitet života ljudi, kroz unapređenje komunalnih usluga.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije