fbpx
NaslovnicaCrna GoraLajčak: Crna Gora da bude uspješna evropska priča

Lajčak: Crna Gora da bude uspješna evropska priča

Podgorica, (MINA) – Crnogorska Vlada za kratko vrijeme postigla je dobre rezultate u procesu integracija i Crna Gora ima šansu da bude uspješna evropska priča, ocjienio je specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova i Zapadni Balkan Miroslav Lajčak.

Iz Vlade je saopšteno da Lajčak u razgovoru sa premijerom Milojkom Spajićem na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, istakao da je važno očuvati momentum kao garant daljih reformi i ukupnog društvenog napretka.

On je ukazao na rezultate u oblasti vladavine prava i napredak u poglavljima 23 i 24.

“Crna Gora ima šansu da bude uspješna evropska priča”, rekao je Lajčak.

Spajić je istakao važnost političke stabilnosti.

On je naveo da je Vlada za kratko vrijeme postigla impresivne rezultate zahvaljujući kojima je odblokiran proces evropske integracije, ali i proces unutrašnjih reformi koje vode ka jačanju standarda građana.

“Vlada uspješno vodi integracioni proces oslonjena na političku stabilnost i široki društveni dijalog u kome donosimo sve važne odluke, kao što je popis, usvajanje fiskalno odgovornog Budžeta, izbjegavanje uvrštavanja Crrne Gore na sivu listu Moneyval-a” rekao je Spajić.

Kako je saopšteno, Spajić i Lajčak su saglasni da je odnose na Zapadnom Balkanu potrebno posmatrati kroz prizmu evropske budućnosti.

Rješenja za potencijalna otvorena pitanja, potrebno je, kako se navodi, tražiti kroz dijalog u duhu dobrosusjedskih odnosa.

“Na toj lini, ocijenjeno je da Crna Gora ima važnu kohezionu ulogu i kao takva kredibilan je i pouzdan partner međunarodnoj zajednici”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije