fbpx
25.8 C
Podgorica
August 10, 2022.
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Završen period političke igre koju su vodili DPS i DF

Krivokapić: Završen period političke igre koju su vodili DPS i DF

Podgorica, (MINA) – Izbori u Nikšiću pokazali su da se u Crnoj Gori završio period dvopartijske političke igre, koju su svih godina unazad vodili Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokratski front (DF), kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

“Politička scena dobila je nove političke igrače, što je sigurno dobro za demokratiju u našoj državi”, rekao je Krivokapić za srbijanski nedjeljnik Vreme.

On je kazao da rezultat koalicije okupljene oko DPS-a, partije aktuelnog predsjednika Crne Gore, pokazuje da osipanje DPS-a nije ni jednostavan ni lagan proces, ali da u tom rezulatatu vidi i neke druge činjenice.

“Miješanje u izbore u Nikšiću sa strane je revoltiralo određen broj birača, koji je, tako razmišljajući, prirodno dao glas DPS-u. Nikšićani su vrlo ponosan narod, i to je nekima očigledno promaklo”, naglasio je Krivokapić, prenosi agencija BETA.

On je rekao da u Srbiji nije bio jer ga niko nije zvao, ali da će, ukoliko se promijeni odluka, sa zadovoljstvom doći u Beograd.

“Srbija je za Crnu Goru više od geografije. Nas veže nešto što nijedna vlast, ma s koje strane dolazila, ne može pokidati. Pa kada DPS nije uspio sa 30 godina ubjeđivanja da je Srbija Crnoj Gori isto što i bilo koja druga država, neće moći niko”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je kazao da je narod dvije države povezan toliko i tako da im politika i nije pretjerano potrebna, dodajući da je on za to da se slijede potrebe svog naroda.

Najčitanije