fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Predlog nove vlade do 8. novembra

Krivokapić: Predlog nove vlade do 8. novembra

Podgorica, (MINA) – Budući mandatar Zdravko Krivokapić poručio je da će najkasnije do 8. novembra Skupštini Crne Gore ponuditi predlog nove Vlade.

Krivokapić i lideri koalicija “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo” Aleksa Bečić i Dritan Abazović imali su danas konsultacije sa predsjednikom Milom Đukanovićem.

Đukanović je najavio da će danas predložiti Skupštini Krivokapića za mandatara.

Krivokapić je nakon konsultacija kazao da je danas dan pobjede demokratije u Crnoj Gori i još jedan dokaz unapređenja političke kulture, koju treba njegovati.

On je poručio da nova većina želi što prije da ostvari ono što narod očekuje od njih i krene sa mnogobrojnim reformama.

“Pošto nemamo mnogo vremena, nadam se da ćemo ne duže od 8. novembra usaglasiti sve ono što je potreba i interes, kako političkih partija, tako i eksperata i vrlo brzo ponuditi Skupštini predlog nove Vlade”, kazao je Krivokapić

On je najavio da će danas strankama nacionalnih manjina uputiti poziv da učestvuju u sastavljanju vlade i daju svoj doprinos.

“Do sada nijesmo imali formalne kontakte sa nacionalnim manjinama. Možemo najaviti da ćemo od danas formalizovati i taj dio. Najvažnije nam je da budućnost Crne Gore od ovog dana bude drugačija”, kazao je Krivokapić.

Bečić je rekao da je sastanak sa Đukanovićem bio sadržajan i da je najava uspješne kohabitacije.

“Očekujem od svih konstituenata da pokažemo partnerski i kolegijalni odnos, koji odgovara ovom istorijskom momentu u kojem se nalazimo, osjećaj za očekivanja građana i senzibilitet prema složenom ekonomskom i epideimiološkom trenutku”, kazao je Bečić.

On je istakao da su građani sve rekli na izborima 30. avgusta i da nova većina sada ima obavezu da verifikuje izbornu volju građana, jednako efikasno kako su to činili do sada.

“Bili smo efikasni i sporazumom o programskim principima, konstitutivnom sjednicom i izborom predsjednika parlamenta, ali i aktom 41 poslanika, kojim smo iskazali spremnost da Krivokapić bude mandatar za sastav nove vlade”, naveo je Bečić.

Abazović smatra da su današnje konsultacije i najava Đukanovića da će predložiti Krivokapića za mandatara dokaz da je Crna Gora zrelija nego što se mislilo.

“Predsjednik Crne Gore je apsolutno prihvatio realnost. Građani treba apsolutno da budu relaksirani. Ostaje da mandatar u što skorijem periodu ponudi svoj tim”, kazao je Abazović.

Taj tim, kako je naveo, treba da se suoči sa velikim izazovima.

“Dobili smo obećanje od predsjednika da oni neće praviti opstrukcije. Nadam se da će ostati pri tome”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, ovo je veliki dan za Crnu Goru.

“Mislim da sve ide onako kako smo zamislili. Očekujem da ćemo najduže u periodu od mjesec imati priliku da u Skupštini čujemo imena i ekspoze buduće Vlade”, naveo je Abazović.

Crnoj Gori je, kako je naglasio, potrebna socijalna kohezija.

“Nova većina preuzima svoju odgovornost, ljudi koji su do sada bili većina moraju da odu u opoziciju, to je dio svakog političkog života”, dodao je Abazović.

Novu vlast, kako je naveo, čeka puno posla.

“Siguran sam da će nova vlada biti evropska i u korist svih građana”, poručio je Abazović.

Najčitanije

Nije realno očekivati pad cijena stanova

Podgorica , (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori u narednom periodu nije realno očekivati pad...