fbpx
0.8 C
Podgorica
February 6, 2023.
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Još jedna pobjeda Vlade

Krivokapić: Još jedna pobjeda Vlade

Podgorica, (MINA) – Povlačenje predloga opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi još jedna je pobjeda izvršne vlasti, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da aktuelna Vlada jedino može podnijeti ostavku ako budžet, koji je planiran, ne realizuju do juna naredne godine.

“Tvrdimo vam, ostane li budžet kako je zamišljen, mi ćemo to realizovati. Ako ga ne realizujemo, već u junu ćemo reći „zbogom““, naveo je Krivokapić.

On je zahvalio građanima i svim pojedincima koji su, kako je kazao, shvatili „ovu igru i rekli – sloboda je važnija od onoga što nudi Demokratska partija socijalista (DPS) i oni koji su sa njom“.

„Možda ova Vlada iz njihovog ugla ne treba da dobije povjerenje. Od njih nam ne treba nikakvo povjerenje. Oni su ovim gestom pokazali i ozbiljnost i odgovornost. Da imaju imalo obraza, oni bi podnijeli ostavke“, rekao je Krivokapić.

Prema riječima Krivokapića, onaj ko nema znanje, plaća novcem.

„I to su i ovog puta htjeli da demonstriraju, cijenama iznosa koje su, izgleda, nudili“, kazao je Krivokapić.

On je istakao da nikada ništa nije uradio tajno.
Krivokapić je upitao zašto novinari ne pitaju „sa kim su DPS i njegovi koalicioni partneri pregovarali ovih dana“.

„Naravno, napravili su i zbunili međunarodnu zajednicu. Kako? Lobiranjem. Lobiranje košta – 20 miliona dolara su žrtvovali da bi promijenili ovu Vladu, i ništa nijesu uradili“, kazao je Krivokapić.

Na pitanje ko je uzalud potrošio 20 miliona na lobiranje i da li ima dokaz za političku korupciju o kojoj se, kako je rekao, i dalje pregovara, Krivokapić je odgovorio da „oni koji plaćaju, znaju koga plaćaju, koje su lobiste uzeli i za koga ti lobisti rade“.

„Ja imam informacije koje ne mogu da podijelim vama. Znate ko je prava adresa za to – DPS“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da DPS pregovara tajno, „kao što su čitavog života radili“.

„Dogovaraju sa ljudima koji misle da u jednom trenutku nešto ušićare. Ko se dokopao sa DPS da mu pomogne u nekom periodu, poslije toga nije politički živ“, naveo je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da je njegov odgovor na inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, budžet i Evropa sad.

„Mislim da je ta inicijativa potpuno ustavna, a zamislite kretati u avanturu izbora sa tri nepoznanice – nepromijenjeno izborno zakonodavstvo, isto tužilaštvo i crni fondovi koji će biti aktivirani u narednom periodu“, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, te tri karakteristike treba da upozore svakoga.

„Mi smo građane naučili da budu slobodni a još nijesmo stvorili preduslove da se dese izbori koji će pokazati pravo stanje bez ičijeg uticaja“, naveo je Krivokapić.

Komentarišući razloge opozicije za povlačenje inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi, on je rekao da to vidi „kao uvijek istu priču i da po tom pitanju treba očekivati odgovor od Demokratskog fronta (DF).

„To je jedna vrlo neozbiljna igra, a svako može da igra kako hoće. Volio bih da se desi takav scenario, da DF i DPS stvore preduslove nove politčke igre, mislim da bi to bio najbolji dobitak za sve u Crnoj Gori“, rekao je Krivokapić.

On je ocijenio da je povlačanje inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi još jedna pobjeda Vlade i građana koji žele drugačiju, zdravu i pravu Crnu Goru.

Krivokapić je naveo da se vidi još jedna neozbiljnost, „koja se 30 godina vidi na svakom koraku i osjeća kroz svaki gest onih koji su podnijeli inicijativu“.

„Ako želite da budete uspješni onda realizujte obećanja. Obećanje ludom radovanje – to je igra ovih koji su pokušali da političkom korupcjiom dobiju zlatni glas“, kazao je Krivokapić.

On je dodao da su se građani opredijelili i da hoće one koji su odgovorni, koji se domaćinski odnose i žele da promijene Crnu Goru.

„Jedna zakonitost onima koji su mislili da prelete i koji još razmišljaju o tome… Zapamtite dobro, ta zakonitost je da oni koji uđu u dil sa DPS-om više ne postoje“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je zakonitost neumoljiva.

„Oni koji su u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) 2015. godine javno u parlamentu prozivali njihove kolege, koji sada pripadaju drugoj političkoj opciji, da vrše političku korupciju, sami žele izbornu korupciju“, naveo je Krivokapić.

On je rekao da očekuje da će Skupština odgovorno i savjesno donijeti budžet, onako kako ga je Vlada predložila.

Prema riječima Krivokapića, nikakvo krojenje budžeta, u bilo kom smislu, ne može pomoći građanima.

„Isto tako očekujem od Skupštine ono što su nam prebacili kao temu… Vlada kriva zašto nema Tužilačkog savjeta, promjena u pravosuđu, zašto se ne usvajaju zakoni“, naveo je Krivokapić.

Najčitanije

Počelo 75. Prvenstvo Crne Gore u šahu

Podgorica, (MINA) - Partijama prvog kola večeras je u Podgorici počelo 75. Prvenstvo Crne...