fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivična prijava za bespravnu sječu u Bijelom Polju

Krivična prijava za bespravnu sječu u Bijelom Polju

Podgorica, (MINA) – Službenici policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv D.Ć. zbog bespravne sječe ogrijevnog drveta u Bijelom Polju, saopšteno je Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Iz Uprave su kazali da je u protekloj sedmici, zajedničkom akcijom sa službenicima policije i inspekcijom, privremeno oduzeta određena količina bespravno posječenog ogrijevnog drveta u ćokovima, za koje D.Ć. nije posjedovao neophodnu dokumentaciju.

„Detaljnim provjerama, uz pomoć službenika Uprave iz Područne jedinice Berane, utvrđeno je da drvni sortimenti potiču iz državne šume u Gazdinskoj jedinici „Crni Vrh – Rujišta“, gdje su izlaskom na teren službenici pronašli panjeve od bespravne sječe“, precizira se u saopštenju.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su rekli da su, nakon prikupljenih dokaza, službenici policije protiv D.Ć. podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama.

„Očekujemo da će u cilju zaštite crnogorskih šuma i ovaj, kao i svi prethodni slučajevi bespravnih sječa, u što kraćem roku dobiti pozitivan epilog“, poručili su iz Uprave.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije