fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivična prijava protiv još jedne maloljetne osobe zbog lažne dojave o eksplozivnoj...

Krivična prijava protiv još jedne maloljetne osobe zbog lažne dojave o eksplozivnoj napravi

Podgorica, (MINA) – Službenici policije identifikovali su još jednu maloljetnu osobu od 17 godina koja se sumnjiči za lažno prijavljivanje za postavljenu eksplozivnu napravu u Srednjoj mješovitoj školi “Mladost” u Tivtu.

Iz Uprave policije rekli su da su protiv te osobe podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo lažno prijavljivanje.

Ta osoba, kako se sumnja, u četvrtak je uputila mejl prijeteće sadržine na adresu Srednje mješovite škole “Mladost”, da je navodno postavljena eksplozivna naprava u toj ustanovi.

“Službenici Uprave policije će u kontinuitetu nastaviti rad na predmetima ovog tipa i istraživanje ovakvih kriminalnih aktivnosti sa posebnom pažnjom, u cilju zaštite najranjivijih društvenih kategorija”, navodi se u saopštenju.

Iz policije su naglasili i ukazali maloljetnicima, ali i cjelokupnoj javnosti da aktivnosti koje se preduzimaju u sajber prostoru podrazumijevaju i odgovorno ponašanje svih korisnika informacionih tehnologija.

“A odgovornost je na svakom pojedincu koji eventualno krši pozitivno pravne propise”, rekli su iz policije.

Oni su apelovali na roditelje i prosvjetne radnike da povećaju pozornost i nadzor djece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite cjelokupnog društva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije