fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrapović pozvao Milatovića da hitno zakaže sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost

Krapović pozvao Milatovića da hitno zakaže sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost

Podgorica, (MINA) – Ministar odbrane Dragan Krapović pozvao je predsjednika države Jakova Milatovića da u najkraćem roku zakaže sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost, radi razrješenja dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Zorana Lazarevića.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je Krapović uputio Milatoviću dopis sa apelom da se u najkraćem roku zakaže sjednica Savjeta radi donošenja neophodnih odluka.

Navodi se da je Krapović tražio zakazivanje sjednice u prvom redu zbog razrješenja dužnosti Lazarevića, kako bi se omogućilo imenovanje novog načelnika Generalštaba.

„S tim u vezi, podsjećam Vas da sam, kao odgovoran čovjek i ministar, predložio oficira koji bi trebalo da zamijeni Lazarevića na dužnosti načelnika Generalštaba VCG“, naveo je Krapović u dopisu.

On je podsjetio da je sa razrješenjem saglasan i sam Lazarević, što je, kako je dodao, naveo u svom nedavnom dopisu upućenom predsjedniku države.

„Odluka je u potpunosti u nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost, te ne bih želio da se miješam u njeno donošenje, osim u dijelu nadležnosti koje mi pripadaju shodno zakonu“, naglasio je Krapović.

On je istakao da je VCG hitno potrebna kadrovska reforma u skladu sa strateškim dokumentima i procjenama potreba službe za podmlađivanje.

“Pa bi se svako dalje odlaganje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost negativno reflektovalo na stanje u VCG, lanac komandovanja, kao i na ispunjavanje obaveza koje proističu iz misija Vojske”, dodao je Krapović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije