fbpx
NaslovnicaCrna GoraKoprivica: URA pokazala da joj deblokada pravosuđa nije cilj

Koprivica: URA pokazala da joj deblokada pravosuđa nije cilj

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret (GP) URA je, uzdržavanjem od glasanja za kandidate za sudije Ustavnog suda, pokazao da mu nije cilj deblokada pravosuđa i institucija, ocijenio je poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica.

Na današnjoj sjednici Ustavnog odbora nijedan od predloženih kandidata za izbor četiri sudije Ustavnog suda Crne Gore, na osnovu tri javna poziva, nije dobio potrebnu većinu.

Koprivica je kazao da je na sjednici Ustavnog odbora do kraja razobličen GP URA.

“Tokom prekrajanja izborne volje građana i formiranja Vlade zajedno sa Demokratskom partijom socijalista, javno su proklamovali i snažno potencirali da je njihov i cilj nove većine deblokada pravosuđa i Ustavnog suda, postizanjem kvalifikovanih većina za imenovanja”, naveo je Koprivica.

Kako je rekao, suprotno od onoga za šta su se javno zalagali, danas je URA bila uzdržana prilikom izjašnjavanja o svakom od 18 kandidata za sudije Ustavnog suda.

“Uzdržavanjem od glasanja za kandidate za sudije Ustavnog suda, pokazali su da im nije cilj deblokada pravosuđa i institucija, već upravo suprotno, kako bi i dalje lovili u mutnom, politički profitirali i preživljavali u politički neriješenim situacijama”, ocijenio je Koprivica.

On je kazao da stvari postaju mnogo jasnije.

“URA-i nije cilj deblokada pravosuđa, već lov u mutnom, pa i po cijenu totalne blokade i uz primjenu metoda opstrukcije”, rekao je Koprivica.

On je naveo da iz GP URA nikoga ne mogu ubijediti da baš nijedan kandidat od njih 18 ne posjeduje potrebnu stručnost i ne zavrjeđuje njihov glas.

“Očigledno je taktika opstrukcije izbora ustavnih sudija, u režiji GP URA, kao i onih sa kojima imaju tajni dil, bila da se o svih 18 kandidata glasa na isti način – uzdržano, a sve u cilju propasti javnih konkursa”, kaže se u saopštenju Koprivice.

On je dodao da su URA, ali i “oni koje su nazivali Sorbonom”, na taj način pokazali da su im priče o konstruktivnosti i deblokadi pravosuđa krajnje manipulativne.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije